Altijd beter

Altijd beter

Je kent ze wel de altijd beter moeders. Die ‘Mijn-kind-is-beter-sneller-en-liever’ moeders. Toen mijn kleine boefje net geboren was dacht ik: ‘Leuk al die Facebookgroepen’ en ik meldde mij dan ook enthousiast aan op veel, heel veel groepen. En al snel begon mijn tijdlijn vol te stromen met schattige baby’s en onzeker moeders. Ik heb niets tegen onzekere moeders hoor, laten we dat even voorop stellen, want is elke moeder niet ooit een keer onzeker geweest? Doe je het wel goed? Is het gedrag van jouw baby ‘normaal’? Maar één ding heb ik wel geleerd. Stel NOOIT jouw onzekere vraag binnen een groep met allemaal vrouwen die volgens henzelf door kunnen voor de Moeder-van-het-jaar Award.

De slechtste moeder Award gaat naar…

Mij! Tenminste als ik uit moet gaan van alle verhalen, of nou ja meer verwijten, op al deze pagina’s. Mijn boef heeft het zo ontzettend slecht. Na vier dagen stapte ik over op de fles, doodzonde 1. Met zeven weken kreeg hij zijn eerste fruithapje uit een potje, doodzonde 2&3. Ik laat hem huilen, doodzonde 4. En als klap op de vuurpijl….hij eet SUIKER, doodzonde 5. En zo kan ik mijn lijstje nog wel veel langer maken, maar jullie snappen mijn punt.

Is jouw kindje langzamer dan de rest?

Kijk dan maar uit binnen de wereld van de moeder-Facebookgroepen. Voor je het weet laat je je kind binnenstebuiten keren omdat er iets mis MOET zijn. Hoe vaak ik dat wel niet gezien heb op deze groepen, niet normaal! Loopt jouw kindje nog niet met pak ‘m beet 14/15 maanden? Ga dan maar heel snel naar de huisarts, want dan moet hij/zij wel ergens een lichamelijke achterstand hebben. Praten? en dan voornamelijk de late-praters. Die moeten haast wel een slechte emotionele ontwikkeling hebben, of moeder praat te weinig met het kind.

BabyBaby

Ook heel gezellig

Niet alles aan de groepen is slecht hoor. De leukste topics komen voorbij, de schattigste foto’s en het is geweldig om te zien hoe de kindjes ouder worden. Je lacht met ze mee, probeert zo nu en dan te helpen en over sommige mensen kom je zo veel te weten, zonder ze echt te kennen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: