Verandering

Verandering

Er zijn wel eens van die momenten in je leven dat je het gevoel hebt dat mensen veranderen, en dan bedoel ik niet qua uiterlijk, maar het gedrag. Veranderingen kunnen van de één op de andere dag gebeuren, maar er kan ook een lange tijd overheen gaan. Veranderingen die er langzaam insluipen. Deze veranderingen kunnen positief zijn, maar de laatste tijd vallen vooral de negatieve veranderingen mij op. Zal dit komen omdat ikzelf, na bijna twee jaar, weer veel positiever in het leven sta? Ik heb geen zin meer in negativiteit en wil mij er eigenlijk, diep van binnen, van los maken. Helaas kan dit niet altijd.

Zoals vele van jullie weten heb ik het laatste half jaar veel veranderingen in mijn leven meegemaakt. Dit heeft mij een stuk positiever gemaakt. Want wie wordt er nou niet blij van een leuke vent, een nieuwe super leuke baan of een leuke speelse, soms wel heel drukke, kleine pup. Ik wil geen negativiteit meer in mijn leven. Dat heb ik wel genoeg gehad. Het wordt tijd voor positiviteit! Toch wil ik in deze blog nog één keer stil staan bij negativiteit, maar ik zal het weer positief afsluiten. Het gaat hier niet om veranderingen bij mij, maar wel in mijn directe omgeving. Een verandering waar ik blij mee ben, maar ik heb het er tegelijkertijd ook wel moeilijk mee.

Negativiteit, ik denk dat iedereen het wel kent. Je gaat al een tijdje met iemand om, maar die begint langzaamaan te veranderen. We hadden het altijd erg leuk samen, deden veel samen, maar ja kinderen hè! We hadden niet veel tijd meer en zagen elkaar steeds minder, maar als we elkaar dan zagen was het altijd weer lachen, gieren, brullen. Maar de laatste tijd verandert dat persoon. Er kan niks positiefs meer van af. Overal commentaar op, overal het negatieve van zien.

Van alle positieve dingen die mij zijn overkomen de afgelopen tijd moest jij altijd even de negatieve kanten belichten. Het valt steeds meer mensen op. Soms heb ik het gevoel dat het een soort jaloezie is. Het is allemaal begonnen toen ik je voor het eerst vertelde dat ik een jongen had leren kennen.

Positiviteit

En weer terug naar het positieve! Je ziet op Facebook wel eens van die plaatjes met de tekst: ‘Bijna elke vriendschap begint met de zin: “ik dacht dat jij een bitch was!”‘. En geloof mij, die vriendschappen zijn het leukst. Wie had dat ooit gedacht. Mijn partner in crime. Vooral nu ik soms mijn offdays heb, omdat hij weer ergens midden op zee zit en ik hem dan weer eens mis, ben jij degene die er altijd voor mij is. En dat had ik echt nooit verwacht. Bitch!

Deel dit bericht

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: