Toekomst plannen

Toekomst plannen

Laatst kreeg ik de vraag wanneer ik nou weer eens met een nieuwe blog kwam. Mijn antwoord daarop was dat ik geen inspiratie had, of nou jou eigenlijk teveel inspiratie. Ondertussen staan er zo’n 20 á 30 halve blogs klaar, maar ik kom niet verder. We besloten een beetje te sparren over onderwerpen. En uiteindelijk kwam mijn lief met het idee om een blog te schrijven over waar ik mijzelf over 5 jaar zie. Mijn reactie was dat ik dat niet kon. De laatste jaren is mijn leven zo ontzettend veranderd dat ik bijna geen toekomst plannen meer durf te maken.

Kleine boef

Wie had, 6 jaar geleden ooit gedacht dat ik nu moeder zou zijn van een kleine 5-jarige boef. En wie mij had gezegd dat ik dit ook nog eens helemaal alleen zou gaan doen had ik helemaal voor gek verklaard. Maar ondanks dat dit niet op mijn planning stond, ben ik nog elke dag dolblij met mijn boefje. Natuurlijk is het soms zwaar, en ja ook ik zit er wel eens doorheen. Maar ondertussen krijg ik ook veel lieve complimentjes. Ik vind het nog altijd onwijs moeilijk om hier mee om te gaan. Ik doe ook maar wat! Maar tegelijkertijd geeft het mij ook kracht om vooral door te gaan. Alles voor mijn kleine boefje.

Een heel lief vriendje

Wie mij 2 jaar geleden had verteld dat ik een super leuke en vooral lieve jongen had leren kennen had ik midden in zijn gezicht uitgelachen. Ik stond daar helemaal niet voor open, had het veel te druk met mijn leven, maar ja ook dit kwam totaal onverwachts op mijn pad. Maar ik ben hem elke dag dankbaar dat hij het aandurft, met mij en mijn boefje. Wie mij een week geleden had verteld dat er al serieuze samenwoon plannen zouden komen, ja ook die zou ik uitlachen, heel hard, maar dingen veranderen nu eenmaal en soms veel sneller dan je zelf zou verwachten.

Een leuke baan

Wie mij een jaar geleden had gezegd dat ik nu bij een onwijs leuke webstudio zou werken Had ik gevraagd of hij wel goed bij zijn hoofd was. Dat geluk was niet weggelegd voor mij, dacht ik! Maar kijk mij nu, het ene project is nog leuker dan de ander. En ik leer nog elke dag. En ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin. Van klanten die precies weten wat ze willen tot de klanten die elke dag wel weer iets anders voor ogen hebben. Geen dag is hetzelfde!

HuishoudenHuishouden

Geluk en nog meer veranderingen

Ik kan voor het eerst in jaren zeggen dat ik weer echt gelukkig ben. Met alle kansen die ik de afgelopen jaren heb gekregen, gepland of niet! Ook de komende periode zal er waarschijnlijk veel gaan veranderen en sta ik voor hele moeilijke keuzes die niet alleen invloed hebben op mijn leven, maar ook op vele in mijn directe omgeving.

Zo zie je maar, over 5 jaar kan mijn leven er weer heel anders uitzien.

Deel dit bericht

One Reply to “Toekomst plannen”

  1. Je vertelt dat je dankbaar bent dat je vriend het aandurft met jou en je kleine boef. Ik voeg er wat aan toe: jij hebt de veranderingen ook aangedurfd, ondanks de tegenslagen die je eerder had. Jij durft nieuwe dingen toe te laten en daarmee heb je ook zelf je leventje een zet in de goede richting gegeven. Ik waardeer je als mens en collega, dus (ook) ik ben er blij mee 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: