Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde

*wilde hem eigenlijk gister al online gooien, maar druk,druk,druk. Een speciale blog voor mijn kleine boef over onvoorwaardelijke liefde*

Ik weet dat hij van mij houdt

Hoe vaak ik ook te horen krijg dat hij mij haat, dat hij niet meer bij mij wil wonen en dat ik een oude muts ben. Kinderen, het ene moment ben je de liefst en mooiste mama, twee minuten later ontploffen ze omdat je een verkeerde beker pakt. Zo ook bij mijn kleine boef. Vooral als hij een paar dagen uit logeren is geweest kan ik de klok er op gelijk zetten. Zodra de portiekdeur dichtvalt begint het gillen, huilen en stampen. Negeren is hier het sleutelwoord. Alle andere opties maken hem alleen maar bozer. Maar hoe boos hij ook wordt, ik zal altijd, onvoorwaardelijk, van hem houden.

Van engel tot draak

Zo snel als mijn boef in een draak kan veranderen zo snel is hij ook weer de allerliefst. En wat is nou lekkerder dan na een lange dag neerploffen op de bank om vervolgens te horen dat ik de allerliefst en mooiste mama ben. Deze momenten maken zoveel goed. Ik kan mij dan ook niet echt druk maken om zijn uitbarstingen.

Pas 4 jaar en hij heeft al zoveel moeten meemaken, dingen die ik zelf nauwelijks een plek kon/kan geven, en daar moet hij ook mee dealen. Dit is zijn manier om even die frustraties kwijt te raken en dat ik op dit moment even zijn mikpunt ben? Prima, ik weet waar het vandaan komt, hoe ik er mee om moet gaan en voornamelijk dat hij het niet meent. En natuurlijk af en toe doet het pijn en bereik ik ook bijna het randje van de emmer,  maar ik zal altijd, onvoorwaardelijk, van hem houden.

SpeelgoedSpeelgoed

Wij tegen de wereld

Want wat kan ik van hem genieten. Ondertussen is het al ruim 2 jaar ‘wij twee tegen de wereld’. Vanaf deze week zal ik je weer iets meer moeten delen. En hoe blij ik ook ben voor jou mijn kleine boef, ik vind het ook heel heel erg moeilijk. Al ruim 2 jaar lang gelden ‘mijn’ regels. En ik hoop dat dit blijft en dat jij je niet te veel hoeft aan te passen elke keer. Want dat lijkt mij, voor jou, nog moeilijker en frustrerender dan het nu soms al is.

Maar lieve kleine schat ik wil dat je één ding nooit vergeet. Al vanaf de eerste keer dat mama jou zag, een kleine pinda stuiterend over een tv-scherm, was ik verliefd op jou. Hield ik van jou. Een soort houden van wat ik nog nooit mee heb gemaakt, een gevoel waarvan ik niet kan geloven dat dit ooit overtroffen wordt. Want onthoudt één ding: Wat jij ook zal doen in jouw leven,  ik zal altijd, onvoorwaardelijk, van je houden.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: