Meet the family

Meet the family

It’s finally time to meet the family.

“Ik loop zo nog even een rondje met die hond”, zeg ik kijkend over mijn schouder terwijl ik de bench probeer in te klappen. “Ik loop toch mee” is zijn antwoord en hij helpt nog even met de bench. We gooien al de spullen in de auto en gaan nog even, door de regen, een rondje met de hond. Best gek, ik heb hier de afgelopen 6 dagen zo vaak gelopen en nu ga ik weer naar huis. De tijd is voorbij gevlogen. Maar nu eerst nog Oud & Nieuw vieren, samen met jou, mijn kleine boef en mijn ouders. Doorweekt stappen we in de auto. Ik merk aan mijzelf dat ik een stuk zenuwachtiger ben dan ik verwacht had.

De autorit lijkt wel een uur te duren. Ik app mijn moeder nog even snel dat we er rond 7 uur zijn. Ik stop mijn telefoon weer weg en staar naar buiten, ondanks dat het nog vroeg is is er al genoeg vuurwerk te zien vanaf de snelweg.

Na een half uur rijden we de straat in. “Laat mijn spullen maar gewoon in de auto hoor” zeg ik terwijl we uitstappen en richting het huis lopen waar wij vanavond voor het eerst samen oud & nieuw gaan vieren. Ik bel aan en de vriendin van mijn moeder komt de deur open doen. Ik stel jullie aan elkaar voor. Jij besluit gelijk dat zoenen erbij hoort en geeft drie zoenen. Ik ben blij dat jij een stuk ‘socialer’ bent dan mij en daarom weet ik ergens ook wel dat vanavond wel goed gaat komen. Vervolgens lopen we de woonkamer in en mijn moeder staat al klaar om zichzelf voor te stellen. Je gaat de rest van de visite ook af om daarna, samen met mij, naar mijn pa in de tuin te lopen die druk bezig is met de barbecue.

De rest van de avond ben je met iedereen druk in gesprek vooral de verhalen van je 7 maanden durende stage op zee vindt iedereen geweldig om te horen. Ook ik hoor soms weer nieuwe verhalen. Ik heb zelfs al een paar keer het woord ‘de ideale schoonzoon’ voorbij horen komen.

Winter 2020Winter 2020

Een succes

Mijn kleine boefje vind jou ook geweldig en dat is toch wel de meest belangrijke mening. Hoe mooi was het dan ook, dat hij aan het eind van de avond, terwijl wij met zijn alle naar het grote vuur liepen, jouw hand beetpakte en voorlopig niet meer los liet. Een echt smeltmomentje en een fantastisch begin van 2018.

Deel dit bericht

6 Replies to “Meet the family”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: